Akciona priča iz knjige MOĆ MAŠTE, MOĆ POKRETA

Napravite slike za priču koja sledi i animirajte decu da na osnovu slika zaključe koja reč nedostaje. Prvo pokretima i pantomimom, a zatim i verbalno treba da tu reč identifikuju. Napravite pauzu kada podignete sliku. Zatim dodajte i ključnu reč.

Jednog uskršnjeg jutra dečak Luka slika (deca kažu To sam ja ) je odlučio da iznenadi i obraduje sve životinje na farmi. Luka slika (deca kažu To sam ja) je voleo životinje i redovno se o njima brinuo. Ovo jutro je bilo praznično i životinje su zaslužile posebnu nagradu.

Zeki Simi slika (deca rukama opisuju zečije uši) dao je njegovu omiljenu poslasticu slika zelenu salatu. Ona je puna vitamina i veoma zdrava.

Kravi Šarulji slika (deca kažu Muuuu!) dao je sočnu, slika crvenu jabuku.

Konju Zlatku (deca izgovaraju Njihaaa!) slika dao je mladu, tek sazrelu, narandžastu slika_šargarepu.

Luka (deca kažu To sam ja) slika je želeo da pokloni i slika Koki Pirgi (deca kokodaču i mašu krilima) uskršnju poslasticu.

Ali, gde je Koka Pirga? (deca sležu ramenima, gledaju levo-desno)

Nije bila u slika. štali. Nije bila ni u slika kokošinjcu. Napokon, dečak Luka (deca kažu To sam ja ) slika je pronašao je ) slika.Koku Pirgu. (deca kokodaču i mašu krilima) Zamislite gde? Ispod slika velikog drveta jabuke. (deca oponašaju njihanje grana)

Dečak Luka (deca kažu To sam ja) slika dao je slika Koki Pirgi (deca kokodaču i mašu krilima) punu šaku semena slika kukuruza.

Luka (deca kažu To sam ja ) slika je ugledao kako se nešto mrda pod krilima slika koke Pirge (deca kokodaču i mašu krilima).

„Dao sam svim svojim životinjama uskršnji poklon“, rekao je smejući se Luka (deca kažu To sam ja ) slika, „ali slika Koka Pirga (deca kokodaču i mašu krilima) je meni priredila uskršnje iznenađenje i dala najlepši uskršnji poklon. Pogodite šta? Pet malih, žuti slika pilića.”(deca izgovaraju pi, pi, pi)