Na poziv Srpskog kulturnog i dokumentacionog centra u Budimpešti imala sam zadovoljstvo i čast da prisustvujem manifestaciji „Susreti dečjih dramskih radionica“. Ova manifestacija je okupila decu i prosvetne radnike iz šest škola u Mađarskoj koje nastavu izvode na srpskom jeziku. Predstave koje su deca pripremila zajedno sa svojim kreativnim nastavnicima bile su vatromet boja, mašte, igre, kreacije. Slike govore sa koliko predanosti i motivacije deca učestvuju u dramskoj igri. Organizacija je bila fantastična. Drugog dana imala sam priliku da prosvetne radnike u srpskim školama u Mađarskoj upoznam sa svojim knjigama i radom.

Srpski kulturni centar nalazi se na prestižnom mestu u Budimpešti u ulici Nađmeze, kako ovde vole da kažu „na peštanskom Brodveju”.To je možda najzanimljiviji i najveći projekat u oblasti kulture u poslednje vreme s obzirom na to da do sada srpska manjina, živalj u Budimpešti, nije imala priliku da poseduje ovakav centar koji je otvoren za publiku, a koji je na izvestan način izlog srpske manjine u Mađarskoj, a može da bude i izlog Srbije u Budimpešti.

Ceo događaj pratila je TV Mađarske i RT Srbije

Ovom prilikom se zahvaljujem divnim domaćinima, Diani i Milanu, koji su doprineli da moj boravak u Budimpešti bude nezaboravan. Prijateljstvo se nastavlja i nadam se skorom povratku.