Zavod za unapređivanje vaspitanja i obrazovanja akreditovao je tri seminara za period 2022/2024 čiji je Dušica Bojović autor:

 1. VIŠE OD IGRE – dramski metod i dramske tehnike u radu sa decom, K5, K11, K19/P8
  Kataloški broj 803
 2. OD PITANJA DO SAZNANJA – projektno planiranje kroz dramsko-istraživačko pitanje, K5, K11, K19/P8
  Kataloški broj 796
 3.  PRIČA U IGRI, IGRA U PRIČI – dramsko-pripovedačke provokacije u projektnom planiranju, K5, K11, K19,/P8
  Kataloški broj 863

 

Seminar „Više od igre“, izvodi se više godina i veliki broj polaznika je završio obuku. Seminar je ocenjen najvišim ocenama kao inovativan, zabavan i praktično primenjiv u radu sa decom.

Seminar“Od pitanja do saznanja“

Postavljeni ciljevi su:

 • Unapređenje znanja polaznika o projektnom planiranju i tematskom istraživanju uz pomoć dramskih tehnika.
 • Upoznavanje sa kreativnim pristupom u radu sa decom „Ekspertski plašt“, koji kombinuje projektno planiranje, dramsko-istraživačko pitanje i dramske tehmike.
 • Sticanje teorijskih i praktičnih znanja o tome kako dramski metod i njegove tehnike nude kompleksna i originalna rešenja za razvoj divergentnog mišljenja i mišljenja „izvan okvira“ i deci i vaspitačima.

Novoakreditovani seminar „Priča u igri, igra u priči“

Postavljeni ciljevi su:

Unapređenje znanja polaznika o potencijalima priča i pripovedanja u pokretanju projekta – priča kao udica, motivacija i sidro u upoznavanju projektnih-problemskih situacija. Iskustveno-emprijski doživljaj polaznika o tematskom istraživanju pomoću dramskih tehnika, gde ishod nije unapred određen nego se otkriva u procesu. Upoznavanje polaznika sa stragegijama koje podstiču i pružaju mogućnost deci da aktivno i zajednički participiraju u planiranju i realizaciji projekta kroz analizu i parcijalan pristup ideji. Unapređenje sposobnosti učesnika da kritički procenjuju svoj rad i otvorenost prema novim sadržajima i metodama. koji procesu rada obezbeđuju partnerski odnos.

 

Radujemo se novom izazovu, posebno što ćemo magijom dramskog metoda osvetliti i obogatiti nove  Osnove programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja – godine uzleta.